Μάθε βασικές πληροφορίες για το Πανεπιστήμιο του Sunderland

University Of Sunderland Για τους γονείς

Αγαπητέ γονέα

Mάθε τα πάντα για το Πανεπιστήμιο του Sunderland

Θα θέλαμε καταρχήν να διευκρινίσουμε την ερμηνεία της λέξης SUNDERLAND. Είναι σύνθετη από τη λέξη SUNDER που σημαίνει χωρισμένη και LAND που σημαίνει γη, δηλαδή χωρισμένη γη, επειδή χωρίζεται στη μέση από τον ποταμό WEAR.

Tο University of Sunderland είναι το μοναδικό Βρετανικό Πανεπιστήμιο το οποίο ίδρυσε Γραφείο Διασύνδεσης στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης, με έδρα την Αθήνα και με παραρτήματα στη Κρήτη και στη Κύπρο.

Τα στοιχεία επικοινωνίας του Γραφείου Διασύνδεσης και Ενημέρωσης στη Κρήτη θα τα βρείτε στο πεδίο της επικοινωνίας. Το προσωπικό του Γραφείου διασύνδεσης είναι στη διάθεσή σας για να καλύψει τυχόν απορίες σας, για τις σπουδές των παιδιών σας, τη διαμονή τους, το κόστος ζωής στην περιοχή.

Η πόλη του Sunderland είναι μια μικρή πόλη, των 300,000 κατοίκων, αρκετά φιλόξενη και το πιο βασικό αρκετά ασφαλής. Πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι οι φοιτητικές εστίες είναι από τις καλύτερες και πιο μοντέρνες που θα βρει κανείς σε Πανεπιστήμιο της Μ. Βρετανίας, και το βασικότερο είναι ότι μπορούν τα παιδιά να μείνουν καθ΄ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους.

Το Πανεπιστήμιο έχει σχεδόν 19,500 φοιτητές που σπουδάζουν στα διάφορα τμήματά του, συμπεριλαμβανομένης της φοιτητικής κοινότητας των 350 Ελλήνων και σχεδόν 300 Κύπριων φοιτητών.

Η ζωή στο Βορρά, στην πόλη του Sunderland , έχει πολλά πλεονεκτήματα αφού είναι ένα από τα μέρη με χαμηλό κόστος ζωής και σπουδών στην Αγγλία. Συνήθως η σχέση εξόδων Βορρά – Νότου είναι κατά προσέγγιση 3/1, δηλαδή ο Βορράς είναι σχεδόν 2 με 3 φορές πιο φτηνός από το Νότο. Είναι σύνηθες οι φοιτητές που σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο του Sunderland να περνούν με το συνολικό ποσό των 300 με 450 € μηνιαίως. Το ποσό αυτό συμπεριλαμβάνει: την διαμονή γύρω στα 350€ με 450€ ενώ τα υπόλοιπα έξοδα (φαγητό, βιβλία, ρουχισμός) υπολογίζονται γύρω στα 350€ με 400€ πάντα με βάση τη λογική και χωρίς υπερβολές.

Το Πανεπιστήμιο έχει προνοήσει για πιθανές δυσκολίες οικονομικής διαχείρισης των φοιτητών, γι’ αυτό προσφέρει την υπηρεσία οργάνωσης και διαχείρισης οικονομικών θεμάτων για διευκόλυνση και καθοδήγηση των φοιτητών μας.

Οι φοιτητές δεν πρέπει να ξεχνούν ότι είναι μακριά από το σπίτι τους και την οικογένειά τους, οπότε είναι σημαντικό να διαχειρίζονται τα οικονομικά τους με σύνεση και προσοχή.

Οι δύο Πανεπιστημιουπόλεις μας, η μία στην πόλη και η άλλη στις όχθες του ποταμού Wear, εξασφαλίζουν μία από τις σημαντικότερες εμπειρίες των φοιτητών του Πανεπιστημίου.

Επίσης το Πανεπιστήμιο διαθέτει και campus στο Λονδίνο. Είμαστε ένα καινοτόμο, προνοητικό Πανεπιστήμιο με κορυφαία μέσα διδασκαλίας, έρευνας και υποστήριξης. Το Πανεπιστήμιο έχει ως προτεραιότητα να προωθήσει την ερευνητική θέση του Πανεπιστημίου στους τομείς της επιρροής και των υψηλών δυνατοτήτων.

Σε καμιά περίπτωση τα παιδιά δεν πρέπει να αγοράσουν αυτοκίνητο, καθότι η πόλη είναι μικρή, εύκολο να την περπατήσεις, και με καλά οργανωμένα Μέσα Συγκοινωνίας.

Επίσης, το Πανεπιστήμιο διαθέτει τα δικά του μικρά λεωφορεία, τα οποία είναι για την αποκλειστική και ΔΩΡΕΑΝ χρήση των φοιτητών.

Μαθήματα και σπουδές

Όπως θα γνωρίζετε ήδη, οι προπτυχιακές σπουδές είναι 3 χρόνια και οι μεταπτυχιακές σπουδές 1 χρόνο. Οι φοιτητές, τα παιδιά σας έχουν αρκετές ακαδημαϊκές ασχολίες, δηλαδή μαθήματα, εργασίες, παρουσιάσεις, από το πρώτο κιόλας μήνα που ξεκινούν τις σπουδές τους.

Η παρακολούθηση των διαλέξεων και μαθημάτων είναι από τις σημαντικότερες παραμέτρους της φοιτητικής τους ζωής, και εσείς, ως γονείς, πρέπει να παρακολουθείτε και να ελέγχετε αν τα παιδιά σας είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους, όσο μπορείτε φυσικά περισσότερο.

Αν χρειαστείτε οτιδήποτε, παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε με το Γραφείο Διασύνδεσης και θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε.

Photo Gallery

  • Ολες

Ceremony Crete 2019

Ceremony Crete 2019

Ceremony Crete 2019

Ceremony Crete 2019

Ceremony Crete 2019

Ceremony Crete 2019

Ceremony Crete 2019

Ceremony Crete 2019

Ceremony Crete 2019

Ceremony Crete 2019

Ceremony Crete 2019

Ceremony Crete 2019

Για σπουδές στην Αγγλία... σκέψου Sunderland!

Μάθε περισσότερα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Χαλέπας 12 Μασταμπάς, Ηράκλειο Κρήτης 713 05, Ελλάδα

Your message has been sent. Thank you!