Μάθε πληροφορίες για το φοιτητικό δάνειο και τις διαθέσιμες υποτροφίες


Υποτροφίες και Δίδακτρα Φοιτητικό Δάνειο

Σχετικά με το Φοιτητικό Δάνειο

Πληρωμές και Δίδακτρα

Πως πληρώνονται τα δίδακτρα; Τι χρειάζεται να κάνω εγώ;

 • Χρειάζεται να κατατίθεται αίτηση ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ για το Φοιτητικό Δάνειο.
 • Η SLC φροντίζει ώστε τα δίδακτρα σας να καταβάλλονται απευθείας στο Πανεπιστήμιο. Η SLC χωρίζει το Φοιτητικό Δάνειο σε 3 δόσεις.


Αν ξεκινούν οι σπουδές τον Σεπτέμβριο:

 • Πληρωμή 1ης δόσης: Σεπτέμβριος
 • Πληρωμή 2ης δόσης: Ιανουάριος
 • Πληρωμή 3ης δόσης: Απρίλιος

Αν ξεκινούν οι σπουδές τον Ιανουάριο / Φεβρουάριο:

 • Πληρωμή 1ης δόσης: Ιανουάριος / Φεβρουάριος
 • Πληρωμή 2ης δόσης: Απρίλιος
 • Πληρωμή 3ης δόσης: Σεπτέμβριος

Πότε αποπληρώνω το δάνειο;

Η Student Loan Company συνεργάζεται με το HM Revenue & Customs (Φορολογική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου) για τη συλλογή των επιστροφών. Οι αποπληρωμές σας θα εμφανίζονται στις αμοιβές σας – εκτός εάν είστε αυτοαπασχολούμενοι όταν οι επιστροφές θα πραγματοποιηθούν μέσω του συστήματος φορολογικής αυτό αξιολόγησης.

Το ποσό που θα επιστρέφετε θα συνδέεται με το ετήσιο εισόδημα σας. Κάθε χρόνο θα αναμένετε να εξοφλήσετε το 9% του εισοδήματός σας που είναι πάνω από ένα συγκεκριμένο όριο. Για τους φοιτητές που ξεκίνησαν τις σπουδές τους τον Σεπτέμβριο του 2012 ή μετά το όριο εισοδήματος είναι προς το παρόν (εν έτει 2018/19) £21,000.00 (περίπου 23,522.00 € σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις 10/9/2018) του εισοδήματός σας ανά έτος.

Πιο απλά, εάν λάβετε λιγότερα από £21,000.00 φορολογητέα εισοδήματα σε ένα χρόνο, δεν θα αναμένετε να κάνετε οποιαδήποτε αποπληρωμή φοιτητικού δανείου. για το συγκεκριμένο έτος. Να σημειωθεί ότι το όριο εισοδήματος αλλάζει κάθε χρόνο. επιλογή το Πανεπιστήμιο και να έχει κατατεθεί αίτηση για την υποτροφία έως την 1η Ιουλίου.


Μερικά παραδείγματα αποπλήρωσης

Αρχές Σεπτέμβρη 2012 και μετά (Χρησιμοποιείται το προς το παρόν £ 21,000.00).

Φορολογητέο εισόδημα ανά χρόνο (Προ αφαίρεσης φόρου) Μηνιαίο Εισόδημα Μηνιαία Αποπλήρωση
Μέχρι £ 21,000.00 £ 1,750.00 £ 0
Μέχρι £ 22,000.00 £ 1,833.00 £ 7
Μέχρι £ 25,000.00 £ 2,083.00 £ 30
Μέχρι £ 30,000.00 £ 2,500.00 £ 67
Μέχρι £ 35,000.00 £ 2,916.00 £ 105
Μέχρι £ 40,000.00 £ 3,333.00 £ 142

Συνδέεται η οικογένεια μου με το δάνειο;

Υποτροφίες και Δίδακτρα

Προγράμματα και τρόποι πληρωμής

Προπτυχιακά προγράμματα:

Όλοι οι ευρωπαίοι πολίτες έχουν τη δυνατότητα χορήγησης του Βρετανικού Φοιτητικού Δανείου από την Κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας.

Η διαδικασία για τη χορήγηση του δανείου είναι απλή συμπληρώνοντας μια αίτηση και καταθέτοντας συγκεκριμένα έγγραφα όπως υπεύθυνή δήλωση υποψήφιου, υπεύθυνες δηλώσεις δύο συγγενών με διαφορετική διεύθυνση κατοικίας ,διαβατήριο και πιστοποιητικό γεννήσεως. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι το φοιτητικό δάνειο χορηγείται σε όλους τους Ευρωπαίους φοιτητές από την Αγγλική κυβέρνηση και όχι από κάποιο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Οι αιτήσεις για τη χορήγηση του δανείου ξεκινάνε μετά τα μέσα Απρίλη.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι τα δίδακτρα πληρώνονται απ’ ευθείας από το Student Loan Company προς το Πανεπιστήμιο και δε δίνονται στο φοιτητή ώστε να προβεί στη πληρωμή των διδάκτρων προς αποφυγή κακόβουλής χρήσης.

Μεταπτυχιακά Προγράμματα:

Τα δίδακτρα για τα μεταπτυχιακά προγράμματα κυμαίνονται από 5,600£ έως και 6,800£.

Στο επόμενο ακαδημαϊκό έτος έχει ανακοινώσει η Αγγλική κυβέρνηση ότι θα προχωρήσει σε χορήγηση φοιτητικού δάνειου όπως και στα προπτυχιακά προγράμματα εφόσον ο υποψήφιος είναι Ευρωπαίος πολίτης.

Αναμένουμε για τις διαδικασίες τις αίτησής και περισσότερες πληροφορίες από τα μέσα Μαΐου και έπειτα. Το ποσό που δίνετε ανέρχεται στις 10,000£ και σε αντίθεση με τις προπτυχιακές σπουδές η Αγγλική κυβέρνηση καταθέτει το ποσό που αιτείται ο φοιτητής και ο φοιτητής είναι υπεύθυνος να προβεί στη πληρωμή των διδάκτρων

Σε περίπτωση που ο φοιτητής επιλέξει να πάρει όλο το ποσό μπορεί τη διαφορά να τη χρησιμοποιήσει για τα προσωπικά έξοδα η για τα έξοδα της διαμονής του.

Για γενικές πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα, πατήστε εδώ

Πώς να πληρώσετε τα δίδακτρα

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι από τους οποίους μπορείτε να διαλέξετε για να πληρώσετε τα δίδακτρα στο Πανεπιστήμιο. Μπορείτε να επιλέξετε να πληρώσετε με τους εξής τρόπους:

 • On-line με χρήση πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας
 • Στο finance department του Πανεπιστημίου είτε μετρητά είτε με χρήση κάρτας
 • Με τραπεζικό έμβασμα στο λογαριασμό του πανεπιστημίου γράφοντα το ονοματεπώνυμο του φοιτητή καθώς και το student number του

Για σπουδές στην Αγγλία... σκέψου Sunderland!

Μάθε περισσότερα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Χαλέπας 12 Μασταμπάς, Ηράκλειο Κρήτης 713 05, Ελλάδα

Your message has been sent. Thank you!